Kommunalrådet om Trädgårdsfiket. Trädgårdsfiket fyller en viktig funktion i Linköping.

LINKÖPINGS KOMMUN 13 SEPTEMBER 2019

Kommunalrådet om Trädgårdsfiket. 
Trädgårdsfiket fyller en viktig funktion i Linköping.

Kommunalråd Muharrem Demirok (C) har tidigare engagerat sig i Kamal Shafiei och den situation han befinner sig i när det gäller Trädgårdsfikets framtid.

Kommunalråd Muharrem Demirok (C) har tidigare engagerat sig i Kamal Shafiei och den situation han befinner sig i när det gäller Trädgårdsfikets framtid.
Foto: Åke Alvin/Arkiv


Det menar Muharrem Demirok (C) som inte tänker lämna ägarna åt sitt öde 

Trädgårdsfiket vid Trädgårdstorget har varit hotat en gång tidigare, när kommunen lyfte fram förslaget att etablera en turistbyrå på platsen.
Då engagerade sig Muharrem Demirok (C), som vid den tiden var kommunalråd i majoritet, och planerna stoppades.
Nu sitter Demirok återigen som kommunalråd i den politiska alliansen som består av Centerpartiet, Liberalerna, Kristdemokraterna och Moderaterna.
Han uppger att beslutet att förändra inriktningen vid Trädgårdstorget och Stora torget fattades under den förra mandatperioden, då Linköping styrdes av Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Liberalerna.
– Det här är något som vi fått ärva och man river inte upp ett politiskt beslut hur som helst. Det skulle störa den demokratiska ordningen, säger han.
Muharrem Demirok menar samtidigt att det är oerhört viktigt att arbeta för att det lokala näringslivet med både små och stora aktörer ska kunna utvecklas i Linköpings kommun.
– Jag känner mycket för Kamal Shafiei och den situation han befinner sig i. Men som planen ligger för Trädgårdstorget kommer han tyvärr inte att få plats där nästa år.

Demirok fortsätter:– Linköping behöver Trädgårdsfiket.
De är ett mycket bra komplement till alla lite mer moderna kaféer som finns runt om i stan.
Och vi ska göra allt vi kan för att hitta en alternativ plats där de kan fortsätta med sin verksamhet. Det är en ståndpunkt jag inte viker undan för

https://corren.se/artikel/elw50yl4